Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Σχετικά με την είσοδο στη Δανία από το εξωτερικό

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Απαιτείται αρνητικό τεστ κορονωιού 24 ωρών
(εξαιρούνται τα παιδιά ως 12 χρονών)

Οι ακόλουθοι τύποι δοκιμών COVID-19 είναι έγκυροι:

• PCR-test

• Kvik-test

• Antigen-test

Εάν ο επιβάτης ταξιδεύει στη Δανία για συνεχές ταξίδι μέσω ενδιάμεσων στάσεων σε ένα ή περισσότερα αεροδρόμια, η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την επιβίβαση στο πρώτο αεροδρόμιο. Η δοκιμή πρέπει πρώτα να παρουσιαστεί σε σχέση με την τελευταία πτήση με προορισμό στη Δανία.

DK
Det bemærkes, at anti-stof test ikke anses som gyldig. Både danske statsborgere og udlændinge skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test inden flyets afgang til Danmark.

Krav om negativ test indenfor 24 timer, når man skal flyve til Danmark – Hvad gør jeg, hvis jeg skal mellemlande?
Hvis passageren rejser til Danmark på en sammenhængende rejse via mellemlandinger i en eller flere lufthavne, kan testen tages op til 24 timer inden boarding i den første lufthavn. Testen skal først fremvises i forbindelse med den sidste flyvning med destination i Danmark. Flyselskabet, der beflyver den sidste flyvning, skal bede passageren fremvise dokumentation for at testen blev taget indenfor 24 timer af boarding på den første del af rejsen. Denne dokumentation kan være i form af et boardingkort eller anden bevis, der viser tidspunktet for påbegyndelsen af den sammenhængende rejse. Som et alternativ hertil kan passageren tage en test undervejs på den sammenhængende rejse, dog forud for flyvningen med destination i Danmark.

Børn til og med 12 år er undtaget.

Er der ikke tid til eller mulighed for at få en test ved mellemlandingen, er der desværre ikke andre muligheder end at tage næste fly til Danmark.